NAINEN SOFAR OY:N TAKANA

TOISTAISEKSI POIS
TULKKAUSTYÖSTÄ

Olen Riitta Heikkilä, viittomakielen tulkki Laukaasta, Jyväskylän naapurista. Toiselta ammatiltani olen sairaanhoitaja. Viittomakielestä ja sen tulkkaamisesta minulla on kokemusta yli kolmenkymmenen vuoden ajalta. Näiltä sivuilta löydät tarkempia tietoja SoFar Oy:n palveluista.

Tuotan tulkkauspalveluita Kelalle yhteistyökumppanina suomalaisella viittomakielellä keskisellä hankinta-alueella vuodesta 2010 lähtien

Opin viittomakielen nuorena kuuroilta ystäviltäni 1970-luvun lopulla. Virallisen tulkkikoulutukseni suoritin vuosina 1981–1984. Sairaanhoitajaksi valmistuin 1989. Perustin oman firmani, Tulkkaus- ja käännöspalvelu SoFar Oy:n vuonna 2010.Vuonna 2014 suoritin kuurosokeiden tulkkaamisen täydennyskoulutuksen Diakonia-Ammattikorkeakoulussa.
Koska olen työskennellyt sairaanhoitajana, tulkkaan sujuvasti erilaisia sairauteen ja terveyteen liittyviä tilanteita. Olen tulkannut myös esimerkiksi psykoterapiaa. Minulla on kokemusta myös poliisin esitutkinnassa ja oikeudenkäynneissä tulkkaamisesta. Olen ollut useiden ammattialojen oppilaitoksissa viittomakielen opiskelutulkkina. Minulla on paljon kokemusta erilaisissa uskonnollisissa ja hengellisissä tilaisuuksissa tulkkaamisesta.

Suomen lisäksi olen asunut Kanadassa, Thaimaassa ja Israelissa, joten ulkomaanmatkatkin sujuvat englannin kielellä.

Riitta Heikkilä, Sofar Oy
0500 602 535
riitta.heikkila@sofar.fi